
In deze rubriek brengen we u op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!
Niveau: makkelijk
Personen: 4
Tijd: ca. 1 uur
Oorsprong: Abruzzo
Dit recept komt uit de reeks ‘Schatten van Abruzzo’. Je kan het bijhorende artikel hier vinden.
Wat heb je nodig?
- 6 eieren
- 4 à 6 plakjes mortadella uit Campotosto
- 4 à 6 eetlepels geraspte kaas naar keuze
- Extra vergine olie naar smaak
- Zout naar smaak
- Gemalen zwarte peper naar smaak
Bereiding
Breek de eieren en klop ze in een kom los. Voeg zout, zwarte peper en geraspte kaas toe.
Snijd de plakjes mortadella in kleine blokjes en voeg ze toe aan de eieren. Roer goed door. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Wanneer de olie heet is, giet u de omelet erin. Zodra de kant die in contact komt met de pan goudbruin is, doe je de omelet op een deksel en zet je hem ondersteboven op het vuur, zodat de andere kant ook verder gaart.
Laat het afkoelen voordat je het serveert.
