Buonissimo appetito in Estate!: Penne con tonno e mozzarella

De zomer is begonnen! Wie van het goede weer wil genieten, wil niet lang in de keuken staan om de dagelijkse maaltijd klaar te maken. Deze zomer brengen we u enkele gemakkelijke zomerse pastarecepten die in een mum van tijd op tafel staan.

Niveau: makkelijk
Personen: 4
Tijd: 15 minuten

 

Wat heb je nodig?

  • 400gr penne
  • 1 eetlepel kappertjes op zout, afgespoeld
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels gehakte peterselie
  • 200gr tonijn uit blik, uitgelekt (bij voorkeur tonijn op olijfolie)
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 100gr mozzarella, in blokjes gesneden

 

Bereiding

Kook de paste in water met wat zout tot hij al dente is.

Hak de kappertjes fijn. Pers de knoflook en voeg deze toe aan de kappertjes. Roer de peterselie en de tonijn erdoor en voeg dan de olijfolie toe. Beng op smaak met zout en peper.

Giet de pasta a en die deze in een ruime pan. Voeg het tonijnmengsel toe en verwarm het geheel. Voeg dan de mozzarellablokjes toe en verwarm op een matig vuur tot de kaas net begint te smelten. Dien onmiddellijk op.

 

 

 

Schrijf GRATIS in als Italofan!
Schrijf GRATIS in als Italofan!