In deze rubriek brengen we u elke week op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!
Niveau: gemiddeld
Personen: 8
Tijd: 15 minuten + 30 minuten baktijd
Oorsprong: Basilicata
Wat heb je nodig?
Pasta:
- 300gr durumtarwemeel
- 100gr verbrande tarwemeel (altrotarwemeel – historisch ingrediënt)
- 200gr lauw water
- zout
Saus:
- 500gr cardoncelli paddestoelen
- 250gr verse pikante worst van Lucania
- 200gr tomaatjes
- Olijfolie
- 1 ui
- 1 teentje look
- Gemalen schapenkaas (pecorino) van Moliterno IGP
Bereiding
Bereid de verse pasta door het mengsel van de 2 meelsoorten in een fontein op een houten snijplank te plaatsen, voeg zout en water toe en begin de pasta te bewerken, eerst met een vork, daarna met de handen. Vorm de orecchiette en dek ze af met een vochtige doek.
Bak het teentje knoflook in een pan met olie. Maak ondertussen de paddenstoelen schoon, snij ze in schijfjes en doe ze in de pan en laat ze gedurende ongeveer 15 minuten op een matig vuur stoven , maar hou ze beetgaar. Verwijder vervolgens het teentje knoflook en voeg de in twee gesneden tomaatjes bij, laat verder stoven gedurende 15 minuten. Stoof intussen in een andere pan de ui in stukken gesneden, met een beetje olie en zout en voeg de vooraf gepelde worst toe. Stoof 7 à 8 min. op hoog vuur en voeg vervolgens alles toe aan de champignons. Roer vervolgens de beetgaar gekookte “orecchiette” toe aan de bereide saus en voeg 2 eetlepels kookwater van de pasta toe en geef het geheel een vleugje parfum door met pecorino kaas te bestrooien en een beetje olie naar smaak.