In deze rubriek brengen we u elke week op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!
Niveau: gemakkelijk
Personen: 2
Tijd: 40min
Oorsprong: Veneto
Wat heb je nodig?
- 150gr Vialone Nano rijst (indien je deze niet vindt, mag het ook Arborio of Carnaroli zijn)
- 200gr Varkensgehakt
- zout en peper
- glas witte wijn
- boter
- een gesnipperde ui
- takje rozemarijn
- snuifje kaneel
- rundsbouillon
- Monte Veronese kaas of Parmezaanse kaas
Bereiding
Bak de tastasale (varkensgehakt) aan op een laag vuur in boter waaraan een takje rozemarijn is toegevoegd. Let er op dat het zacht blijft en plet het zo veel mogelijk met een vork op een houten lepel zodat je geen grote stukken hebt. Haal de rozemarijn er uit.
Begin in een andere pot de risotto te maken. Fruit de ui aan in olie en voeg de Vialone nano rijst toe. Fruit deze even mee en blus met de wijn. Voeg daarna beetje bij beetje de vleesbouillon toe. Voeg na enkele minuten ook het gehakt toe en kook de risotto verder tot hij beetgaar is.
Op het eind meng je er een beetje boter onder en een ruime hoeveelheid gemalen kaas, oude Monte Veronese of Parmezaanse kaas, gemengd met een mespuntje kaneel.
Risotto al tastasale is een rijk, maar superlekker gerecht.
Welke wijn?
Bij dit gerecht past een oudere en sterke wijn. We denken dan aan een Valpolicella ripasso of een Valpolicella superiore.