De Lamborghini Aventador roadster lp700-4

Is het ontwerpen van een wagen kunst of niet? Wij zijn geneigd te zeggen van ”neen” als we een blik werpen op de gemiddelde, middelmatig getekende wagen voor Jan met de pet. Maar de vertwijfeling slaat toe bij het aanschouwen van deze roadsterversie van de reeds in 2011 ontworpen Lamborghini Aventador.

Hoewel het merk uit Sant’Agata Bolognese intussen tot de Duitse VW-groep behoort, kwam dit juweeltje van Lamborghini wel degelijk tot stand in Italië onder leiding van Hoofd Design Filippo Perini. Voor dit ontwerp liet hij zich naar verluidt inspireren door de F-22 en F-35 gevechtsvliegtuigen, door de B2 stealth bommenwerpers en door… een glimmende, groenzwart gekleurde keversoort.

Stijlelementen zijn de twee zwart-glimmende verwijderbare dakpanelen die de structuur stijfheid biedt in afwezigheid van een dak. Of de twee rollbars, voor het onwaarschijnlijke geval je over kop zou gaan.  Merk het gebruik op van de zeshoek als geometrische figuur, bijna een eerbetoon aan het zesde element, carbon. Aan de uitlaten, bijvoorbeeld, maar ook bij de vuldop voor de brandstoftank en tot in het interieur toe, in het beschermklepje tegen accidenteel drukken op de start/stopknop.

Met een prijskaartje van ruim € 350.000 niet direct een alledaags autootje. Guardare ma non toccare…

Dit artikel verscheen in Buonissimo magazine nr 1 uit 2014.

Over Steven Van Raemdonck 43 Artikelen
Steven Van Raemdonck is één van de oprichters van Taste Italy vzw, en neemt de voorzittersfunctie van de vereniging waar.
Contact: Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*