Italië in een hap van 23 tot 29 november

Italië in een hap
Italië in een hap

Vier Italië in een hap tijdens de editie nummer 5 van de ‘Week van de Italiaanse keuken in de wereld’, met honderden evenementen en de deelname van beroemde Italiaanse chef-koks.
Van 23 tot 29 november staat Italië wereldwijd in de kijker met heerlijke gerechten, tussen traditie en innovatie.

In deze week contacteer je food-influencers en bloggers, ontmoet je beroemde chef-koks van het kaliber van Bottura, volg je videorecepten en live kookshows in videostreaming, quiz je online over de Italiaanse gastronomie en maak je typische Italiaanse gerechten klaar samen met Il Gambero Rosso. Met wat geluk win je zelfs voedsel- en wijnprijzen en misschien wel een reisje naar Italië, aangeboden door het Italiaans Nationaal bureau voor Toerisme.
Deze uitnodiging voor een les in smakelijk genieten rond een ideale tafel geeft je een idee van de rijkdom van het enorme eet- en wijnerfgoed tot in de kleinste dorpjes van het Belpaese.

Als toerist sta je in het middelpunt van een gastronomische vakantie waarin je sterrenrecepten proeft en ook het unieke van de originele Italiaanse producten en ingrediënten leert kennen. Je zult zin krijgen om niet alleen de DOP en IGP producten maar ook minder bekende producties en landelijke wijnen mee naar je keuken thuis te nemen.
Agrofood is een strategische troef voor Italië, maar iedereen kan meegenieten van het mediterraan dieet, wat echt niet veel weg heeft van een dieet en meer lijkt op een gezond etentje met zuiderse smaken.
In afwachting van een echt verblijf in Italië, ligt het binnen ieders bereik om thuis een authentieke smulreis Made in Italy te maken, in het teken van de gastvrijheid en gezelligheid van het Belpaese.

Wil je wat historische kennis opdoen, blader dan door het boek van Pellegrino Artusi, gastronomische blogger avant la lettre, waarvan dit jaar het tweehonderdjarig bestaan wordt gevierd. In zijn receptenboek ‘Wetenschap in de keuken en de kunst van goed eten’ lees je het verhaal van een Italiaanse kookmozaïek in de talrijke lokale tradities.

In recentere tijden kun je aan tafel gaan met de 19 tekeningen van de regisseur en levensgenieter Federico Fellini in zijn boek ‘A tavola con Fellini. Ricette da Oscar della sorella Maddalena’.

Klaar voor de reis? Neem dan een kijk op de website www.foodaffairs.it voor de evenementen in Brussel en Amsterdam en start een nieuwe week met de Italiaanse keuken in de Wereld.

Over D.J. Bruggeman 152 Artikelen
D.J. Bruggeman is geboren in Antwerpen en heeft een master in moderne talen. Sinds vele jaren woont ze in Rome waar ze gewerkt heeft als journalist-documentarist en language coach. Ze houdt van culinaire wandelingen, is lid van de Italiaanse Sommelier Association en met het motto Travel-Eat-Drink & Write neemt ze de lezers mee op een boeiende reis tussen intriges, wijnen en spijzen. Auteur van de culinaire thriller"De wijn van Clemens".

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten