Buonissimo appetito! 109: Scorze di Bernalda

In deze rubriek brengen we u elke week op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!

Niveau: gemiddeld
Personen: 4
Tijd: 20 minuten + 30 minuten kooktijd
Oorsprong: Basilicata

 

Wat heb je nodig?

  • 5 eieren (enkel het wit gebruiken)
  • 250gr amandelen met schil
  • 250gr hazelonten met schil
  • 300gr suiker
  • 200gr zwarte chocolade 60% cacao

 

Bereiding

Verwerk de eiwitten met de suiker tot schuim.

Rooster de gedroogde vruchten in een anti-aanbakpan en maal ze – na afkoeling – tot het een vrij grof meel (graan) wordt. Voeg de amandel- en hazelnootkorrels toe aan de eieren die eerder tot stijve sneeuw zijn geslagen. Neem met een lepel een beetje mengsel en leg het op een bakplaat bedekt met bakpapier.

Bak in een voorverwarmde oven gedurende ongeveer 12 minuten op 170 graden. Wanneer ze lauw zijn moet je ze een

holle vorm geven, dus neem één koekje en druk met de wijsvinger in het midden van het koekje zodat de typische vorm van de schil verschijnt.

Versier het binnenste gedeelte (concaaf) met donkere chocolade die eerder in een bainmarie is gesmolten. De chocolade in een bain-marie is klaar als de opgeloste chocolade glimmend is.

 

 

 

 

Schrijf GRATIS in als Italofan!
Schrijf GRATIS in als Italofan!

 

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten