Siciliaanse cannoli

Cannoli siciliani

Niveau: gemiddeld
Personen: 8
Tijd: ca. 50 minuten

Cannoli:

  • 120 g bloem
  • 35 ml marsala
  • 25 ml witte wijn
  • 15 g suiker
  • 15 g boter
  • gemalen koffie
  • cacao
  • olie om te frituren
  • eiwit
  • zout

Vulling:

  • 700 g (schapen)ricotta
  • 350 g poedersuiker
  • 100 g gekonfijte sinaasappelschil
  • 100 g pure chocolade
  • oranjebloesemwater
  • Materialen:
  • cannoli-buisjes* (2 cm Ø)

Cannoli: Meng in een kom de bloem, 5 g cacao, 5 g gemalen koffie, de suiker, de zachte boter in stukjes, de marsala, de wijn en een snufje zout. Kneed de ingrediënten tot een deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het ca. 2 uur rusten.

Rol het deeg uit (ca. 3 mm) en snijd 16 cirkels (9 cm Ø) uit het vel deeg. Rol de cirkels iets uit tot een ovaal. Rol elke ovaal om een buisje. Kwast de uiteinden daarbij in met eiwit en leg ze lichtjes over elkaar heen.

Frituur de cannoli 3-4 minuten in voldoende hete olie. Laat uitlekken op keukenpapier en verwijder de buisjes.

Vulling: Meng in een kom de ricotta met de poedersuiker, de in blokjes gesneden sinaasappelschil, de verbrokkelde chocolade en 2 el oranjebloesemwater. Vul de afgekoelde cannoli met de vulling en serveer er 2 per persoon.

*Cannoli-buisjes zijn verkrijgbaar bij gespecialiseerde kookwinkels. U kunt ook zelf buisjes maken door een metalen pijp of bijvoorbeeld een bezemsteel in stukken van ca. 15 cm lang te zagen.

Over Bart Tordeurs 49 Artikelen
Bart Tordeurs is auteur, fotograaf, gids en reisleider Italië met een jarenlange passie voor Rome.

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten