In deze rubriek brengen we u een Italiaans recept als inspiratiebron voor de feesttafel. Zo kan je het jaar eindigen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito e buone feste!
Niveau: gemiddeld
Personen: 4
Tijd: 90 minuten
Oorsprong: Lombardia
Wat heb je nodig?
- Een konijn van ongeveer 1,5 kg
- 500 gram gemengde paddenstoelen
- 1 teentje knoflook
- ½ ui
- Een glas droge witte wijn
- Een bosje tijm
- Een bosje peterselie
- 3 eetlepels olijfolie
- 50 g boter
- Peper en zout
Bereiding
Reinig de konijn en snij hem in gelijke stukken. In een ovenbestendige pan doet u de knoflook, de gesnipperde ui, drie eetlepels olijfolie en de boter. Bak alles op een matig vuur.
Kuis de champignons en snij ze in plakjes.
Leg konijn en champignons in het ui en look baksel en laat enkele minuten aromatiseren op een middelmatig vuur.
Besprenkel met witte wijn, voeg tijm, gehakte peterselie, peper en zout toe, volgens uw smaak.
Bak in op een op 175° voorverwarmde oven gedurende ongeveer 45 minuten. Af en toe omroeren en indien nodig bevochtigen met wat bouillon.
Serveer dit gerecht goed warm en naar keuze met aardappelpuree of polenta.
Welke wijn?
Konijn heeft zeer mager vlees: het heeft 130 calorieën per 100 gram en is dus geschikt voor wie een caloriearm dieet volgt. Maar welke wijn past bij konijn? In het algemeen gaat een lichte, frisse en matig jonge rode wijn goed samen met konijngerechten. We denken bvb. aan een Merlot van het Gardameer of een Montepulciano d’Abruzzo of een mooie rode wijn van de Valtellinastreek.