Er is geen land ter wereld waar de koffie zo deel uitmaakt van het dagelijkse ritueel als in Italië. Het maken van een koffie is dan ook uitgegroeid tot een ware kunst en is een onlosmakelijk deel van de cultuur. In deze reeks belichten we bekende koffiemakers uit de diverse regio’s.
Caffè Donatello
Caffè Donatello is een Toscaanse koffiebranderij waar sinds de jaren negentig traditie, continuïteit en kennis op het gebied van koffieproductie worden doorgegeven.
Bij deze Toscaanse koffiebranderij vertrouwen ze op de zintuigen. De zintuigen zijn een toegevoegde waarde, want alleen door ervaring kunnen ze nuances, geuren en aroma’s waarnemen en zo het werkproces verrijken, van de pure koffie tot het brandproces.
Caffè Donatello is tegelijkertijd een gevestigde en dynamische realiteit, die streeft naar ontwikkeling en uitbreiding door eenvoudigweg de passie voor het werk over te brengen, met alle zorg en aandacht die alleen een ambachtelijk proces kan garanderen.
Torrefazione Caffè Donatello is een bedrijf waar traditie wordt doorgegeven; een keuze voor continuïteit naar een groeiende kennis en ervaring van het koffieproduct, een toegevoegde waarde voor een type verwerking dat nog steeds het menselijk oog (in het vangen van de exacte kleurschakering van de gebrande koffie) en de smaakzin (in het beoordelen van de partijen pure koffie) als de fundamentele elementen van het werk plaatst.
De levering van de koffiebonen gebeurt in Toscane, bij het hoofdkantoor van Caffè Donatello. Ze komen vanuit de hele wereld: Mexico, Guatemala, Brazilië, India, Ethiopië, Java, Jamaica, Puerto Rico, Hawaii en andere gebieden. Met de producenten knoopt men een rechtstreekse en duurzame relatie aan. Het bedrijf sluit namelijk langlopende contracten met dezelfde producenten om de beste partijen en de hoogste kwaliteit te garanderen.
Bij Caffè Donatello wordt van elke binnengekomen zak koffie een monster gebrand en geproefd. Dit garandeert topkwaliteit.