In deze reeks laten we ons licht schijnen op de Italiaanse gastronomie, meer bepaald op typische ingrediënten, streekproducten en voedingswaren die zo eigen zijn aan de rijke Italiaanse keuken.
Olio di Oliva di Loreto Aprutino
Loreto Aprutino è un caratteristico borgo abruzzese immerso tra colline verdi e uliveti. Qui viene prodotto un olio pregiato con delle qualità organolettiche ottime per il nostro organismo. L’olio di oliva rappresenta infatti un motivo di fierezza per questo antico borgo, dell’Abruzzo e dell’intero Bel Paese.
L’olio di oliva viene prodotto nel rispetto dell’ambiente e della tradizione ed è ottenuto da tre varianti di olive tipiche della zona: la Dritta, la Toccolana e il Leccino.
Il suo sapore, capace di incantare ogni palato, si addice a piatti a base di pesce, di carne o di verdure, sulle insalata e sulla pizza. Grazie alla sua delicatezza e aromaticità, l’olio di oliva di Loreto Aprutino è una dimostrazione del forte legame tra le eccellenze agroalimentari e il territorio di origine.
Olijfolie van Loreto Aprutino
Loreto Aprutino is een karakteristiek dorp in de Abruzzen, genesteld tussen groene heuvels en olijfgaarden. Hier wordt een fijne olie geproduceerd met organoleptische kwaliteiten die uitstekend zijn voor ons organisme. Olijfolie is inderdaad een bron van trots voor dit oude dorp, voor Abruzzo en voor de hele Bel Paese.
De olijfolie wordt geproduceerd met respect voor het milieu en de traditie en wordt verkregen uit drie soorten olijven die typisch zijn voor het gebied: de Dritta, de Toccolana en de Leccino.
Zijn smaak, die elk gehemelte kan bekoren, is geschikt voor vis-, vlees- of groentegerechten, op salades en op pizza. Dankzij zijn delicaatheid en aromatische karakter is de olijfolie Loreto Aprutino een bewijs van de sterke band tussen de voortreffelijkheid van de agrovoeding en het gebied van oorsprong.