In deze reeks laten we ons licht schijnen op de Italiaanse gastronomie, meer bepaald op typische ingrediënten, streekproducten en voedingswaren die zo eigen zijn aan de rijke Italiaanse keuken.

Ricci di mare

Il mare è un elemento dominante che da sempre ha favorito la diffusione di commerci e culture. Con oltre ottocento chilometri di coste, la Puglia ha fatto del mare il suo speciale alleato e da questo ricava una ricchezza gastronomica non indifferente.

Una delle specialità pescate nei mari pugliesi è il riccio di mare. Una volta pescati, i ricci vengono aperti e puliti con acqua di mare fin quando non rimangono delle strisce arancioni (le uova). Soprattutto nel Salento è tradizione gustare questa polpa prelibata insieme alla puccia, il tipico pane prodotto in zona.

Il loro sapore unico e la consistenza perfetta sono capaci di deliziare ogni palato: durante un viaggio sulla splendida costa pugliese sarà molto difficile resistere al gusto di un piatto di spaghetti o linguine condite con questa polpa speciale!

Zee-egels van Puglia

De zee is een dominant element dat altijd de verspreiding van handel en cultuur heeft bevorderd. Met zijn meer dan achthonderd kilometer lange kust heeft Apulië van de zee zijn bijzondere bondgenoot gemaakt, en daaruit put het een niet te verwaarlozen gastronomische rijkdom.

Een van de specialiteiten die in de Apulische zee gevangen worden, is de zee-egel. Na de vangst worden de zee-egels geopend en met zeewater schoongemaakt tot er oranje strepen (de eitjes) overblijven. Vooral in de Salento-regio is het traditie om van dit heerlijke vlees te genieten samen met puccia, het typische brood dat in de streek wordt geproduceerd.

Hun unieke smaak en perfecte textuur zijn in staat om elk gehemelte te verrukken: tijdens een reis naar de prachtige Apulische kust zal het heel moeilijk zijn om de smaak van een bord spaghetti of linguine gekruid met deze speciale pulp te weerstaan!