De volgende in de rij van onze 101 buonissimi ristoranti – de 50 beste – is Ristorante La Botte uit Genk.
Eten bij de charismatische Peppe en sommelier Gaspare Giacomazza, de tweede generatie in huis, is een festijn. In deze populaire zaak hangt altijd een bruisende sfeer. De originele aanpak van authentieke Siciliaanse gerechten is delicieus. Het is vers, genereus en tegelijk fijn. Een eerbetoon aan al het lekkers dat de laars te bieden heeft!
Met een frisser en strakker ogend interieur oogt La Botte een stuk eigentijdser en comfortabeler dan voorheen. Sommelier Gaspare Giacomazza dartelt nog altijd even energiek en goedgemutst tussen de tafels. Grote broer Peppe blijft zijn repertoire verfijnen met selectief gekozen ingrediënten die hij met flair en brio op smaak brengt. Nieuw signatuurgerecht in dat opzicht is carpaccio van gambero rosso di Mazara die hij aldaar rechtstreeks bij steeds dezelfde vissers inkoopt. Zowel de kop als de jus verwerkt de chef in tal van bereidingen waarmee hij fier dit uitzonderlijk schaaldier optimaal gebruikt.
Opvallend is de zorg die Peppe Giacomazza aan de presentatie besteedt, waarbij diverse bereidingen aan tafel stijlvol worden afgewerkt. Zoals open ravioli van koningskrab met venkel en saffraan die finaal extra smaak en parfum krijgt door versgeraspte cedraat. Hou nog plaats voor een cannoli die gevuld is met Siciliaanse ricotta en Modica chocolade, eveneens afkomstig van hetzelfde eiland. De wijnselectie van gastheer en sommelier Gaspare garandeert steevast enkele mooie ontdekkingen uit de laars.
La Botte
Europalaan 99
3600 Genk
Tel. 089 36 25 45
info@labotte.be
www.labotte.be
Gesloten op dinsdag, woensdag en zaterdagmiddag