
De nieuwe editie van de Salone del Vermouth in Turijn vindt plaats op 22 en 23 februari 2025 en wordt voorafgegaan door een week Fuori Salone.
Het evenement, waaraan zowel grote als kleine vermoutproducenten deelnemen, zal de hoofdstad van Piemonte opvrolijken met een rijk programma, voor een tweedaags evenement gewijd aan de cultuur rondom vermout. In samenhang met het evenement, van 17 tot 21 februari, zal de Fuorisalone de cultuur van vermout door heel Turijn brengen, voor een week vol evenementen op de symbolische plaatsen en de beste locaties van de stad.
Het event vindt plaats in het Nationaal Museum van het Italiaanse Risorgimento, en is een tweedaagse gewijd aan de wereld van de vermouth. Het doel van de show is om cultuur te creëren rond deze Italiaanse excellentie. Om deze reden krijgt het publiek de kans om deel te nemen aan interactieve meng- en proeverijworkshops, waar ze de duizend nuances van dit product uit de eerste hand kunnen ervaren, in ontmoetingen met producenten, diepgaande studies over de geschiedenis van vermout, over de geboorte van het aperitiefritueel, over het gebruik van vermout bij het mengen en combineren met voedsel, in aanwezigheid van journalisten en experts in de sector.
Exposanten centraal
De exposanten staan centraal. Ze krijgen de taak om over een product te vertellen dat overal in Italië en in het buitenland waardering krijgt. Toch is er nog veel te ontdekken over vermouth. De beste producenten van het gebied (en daarbuiten) zullen op de Salone del Vermouth alle mogelijke interpretaties van de gearomatiseerde wijn tentoonstellen. Van de klassieke rode, droge en witte, tot exotische versies, geproduceerd met kruiden, specerijen, bloemen, wortels, schors en zaden die hier in Italië niet gebruikelijk zijn. Het geheel op een locatie van groot cultureel belang zoals het Museum van de Italiaanse Risorgimento.
Maar er is meer. Een hele week lang organiseren de beste restaurants in Turijn diners waarin vermout een hoofdrol speelt. Ze gebruiken vermouth in de voorgestelde gerechten en combinaties, terwijl de beste cocktailbars in Turijn speciale dranklijsten presenteren. In beide locaties zal de schijnwerper gericht zijn op geweldige gasten. Chefs en barmannen in de restaurants, en internationaal gerenommeerde barmannen in de cocktailbars. Beiden zullen ook protagonisten zijn in B2B-masterclasses over het thema vermout.