Het bier Oktoberfest Cefalù is ontstaan uit de passie die Nino en Tatiana hadden voor ambachtelijke bieren. Na een jarenlang verblijf in de Beierse stad Landshut, waar ze in nauw contact stonden met meester bierbrouwers, droomden beiden alsmaar harder van warme zomeravonden, het geluid van de zee en grillades aan het strand. In 2011 namen ze een beslissing en verhuisden terug naar hun thuisbasis Cefalù, waar ze begonnen met een ambachtelijke bierbrouwerij annex restaurant en pizzeria.

Momenteel worden er 7 bieren gebrouwen:
– San Salvatore: een amberbier met dubbele mout en lage gisting
– Nera dei Nebrodi: een donker bier van lage gisting en karamel nasmaak
– Limonella een blond dorstlessend bier van lage gisting met lichte citroensmaak
– Helles een bronskleurig bier van lage gisting met delicaat smaakpalet
– Weizen een lichtgekleurd bier van hoge gisting met zurige nasmaak
– Barone Rosso amberkleurig bier van lage gisting met fruitige nasmaak.
Als laatste in de rij volgt de groep van Birre Stagionali of bieren gekoppeld aan bepaalde momenten of seizoenen, wat hen niet alleen origineel maar vooral uniek maakt.

Nino en Tatiana gaan er prat op dat alle geproduceerde bieren ongefilterd zijn, niet gepasteuriseerd, geen conserveermiddelen bevatten en enkel gemaakt worden met natuurlijke ingrediënten.

Leuk aan de zaak is nog dat de eigenaars een birrodotto hebben aangelegd waardoor het bier rechtstreeks vanuit de vaten van de brouwerij naar het restaurantgedeelte vloeit.

Wie wil genieten van een ambachtelijke fris getapte pint moet zich reppen naar de Contrada Vallone di Falco. De birreria is dagelijks geopend van 19:00 tot in de late uurtjes.

Zie ook Cefalù