Niveau: gemiddeld
Personen: 4 personen
Tijd: 30 min

Ingrediënten:

  • 16 courgettebloemen
  • 500 g aardappelen
  • 70 g gemalen
  • Parmezaanse kaas
  • 1 teentje look
  • 1 bos basilicum
  • 2 eieren
  • olijfolie
  • muskaatnoot
  • zout

Courgettes zijn fantastische planten in de tuin. Ze maken een hoop vruchten en blijven bovendien de hele zomer bloeien, met alsmaar nieuwe bloemen.
En het mooiste is dat je die bloemen kunt eten! Je kunt ze als tempura in een beslagje frituren of als een soort worstje vullen met gehakt, rijst, groenten of kaas en dan bakken.

Maak aardappelpuree en voeg de Parmezaanse kaas toe, alsook muskaatnoot, de eieren, geplette look en 5 à 6 gesnipperde basilicumblaadjes.
Kruid met peper en zout. Lepel in een spuitzak. Verwijder de stamper en meeldraden van de bloemen, was ze en droog voorzichtig.

Vul ze met het aardappelmengsel en leg op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Besprenkel met olie en bestrooi met Parmezaanse kaas.
Bak 20 min. in een oven op 180°C.