Ingrediënten voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 1 uur

  • 4 lapjes paardenvlees (400 g)
  • 400 g tomatenblokjes
  • 50 g spek
  • 50 g pecorino
  • knoflook
  • peterselie
  • extravergine olijfolie
  • zout en peper

Snijd het spek en de pecorino in reepjes van 8 cm lang en 5 mm dik.

Verdeel de reepjes over de lapjes vlees.

Leg op elk lapje vlees ½ knoflookteen, 2-3 blaadjes peterselie, wat zout en peper. Rol de lapjes over de vulling op en bind ze vast met keukengaren (in Puglia heten vleesrolletjes braciole).

Bak de vleesrolletjes ca. 2 minuten in een koekenpan met 2 el olie. Breng ze op smaak met zout en peper.

Voeg de tomatenblokjes toe en gaar het geheel ca. 30 minuten in de koekenpan. Verwijder het keukengaren en serveer.