Niveau: makkelijk
Personen: 6
Tijd: ca. 1 uur
Vegetarisch

  • 150 g boter
  • 120 g bloem
  • 100 g rietsuiker
  • 100 g paranoten
  • 90 g macadamianoten
  • 60 g poedersuiker
  • 50 g cacaopoeder
  • 50 g walnoten
  • 5 eidooiers
  • 3 eiwitten
  • 1 zakje vanillesuiker
  • bakpoeder
  • zout

Benodigdheden:

  • keukenmachine
  • elektrische handmixer
  • 6 tulbandvormpjes (10 cm Ø, 5 cm h)

Maal 30 g walnoten, 30 g paranoten en 30 g macadamianoten met de rietsuiker zeer fijn. Hak de resterende noten grof.
Klop de boter met de fijngemalen noten ca. 10 minuten. Voeg de eidooiers, de vanillesuiker en ½ tl bakpoeder toe. Blijf doorkloppen tot alle ingrediënten goed vermengd zijn.

Klop de eiwitten goed stijf met de poedersuiker en een snufje zout. Spatel de stijfgeklopte eiwitten van onder naar boven door het botermengsel.
Voeg als laatste de bloem, de cacao, de rest van de macadamia- en paranoten toe en spatel goed door.

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de bakvormpjes in met boter en bestuif met bloem.
Schenk het beslag in de vormpjes, verdeel de resterende walnoten erover en bak de tulbandjes ca. 25 minuten in de oven.
Haal de tulbandjes uit de oven, laat ze afkoelen en haal ze uit de vorm.