Niveau: makkelijk
Personen: 4
Tijd: ca. 45 minuten
- 700 ml runderbouillon
- 250 g risottorijst (bijv. carnaroli)
- 200 g borlottibonen, geweekt en gekookt of uit blik
- 200 g salsiccia (verse worst)
- geraspte parmezaan
- laurier
- droge witte wijn
- rode wijn met body
Ontvel de verse worst, verbrokkel hem, doe hem in een braadpan en bak het vet uit de worst op middelmatig vuur.
Haal de verse worst uit de pan en laat hem goed uitlekken. Bak de rijst in het vet van de verse worst. Blus na ca. 1 minuut af met een half glas witte wijn. Kook de rijst in ca. 18 minuten gaar door beetje bij beetje de kokende bouillon toe te voegen.
Doe de verse worst in een koekenpan met 1 laurierblad en 1 glas rode wijn en bak de worst ca. 20 minuten op hoog vuur. De wijn moet flink inkoken.
Voeg ca. 5 minuten voor het einde van de gaartijd van de risotto de borlottibonen toe en roer ze er goed door. Maak de gare risotto smeuïg met 1 flinke el parmezaan en serveer hem met de verse worst en zijn bakvocht.