Niveau: gemiddeld
Voor 10 stuks
Tijd: ca. 1 uur en 20 minuten + wachttijd

  • 350 g + een beetje bloem type 0
  • 300 g kikkererwtenmeel
  • 50 g durum tarwebloem
  • 15 g verse gist (of 6 g gedroogde gist)
  • sesamzaadjes
  • extravergine olijfolie
  • zout
  • Materialen:
  • garde
  • spatel of deegroller
  • vershoudfolie

Meng de bloem type 0 met de durum tarwebloem en de gist. Voeg 1-2 el olie, 240 ml water en wat zout toe en kneed het geheel tot een deeg. Bedek het deeg met een vochtige theedoek en laat het ca. 45 minuten rijzen. Kneed het deeg kort door. Bedek het opnieuw met een vochtige theedoek en laat het deeg ca. 45 minuten rijzen tot het in volume verdubbeld is.

Verdeel het deeg in 10 bolletjes en laat ze ca. 30 minuten rusten. Bestrijk de bolletjes met olie en leg ze op een theedoek bestrooid met de sesamzaadjes. Dek de bolletjes af en laat ze rijzen tot ze in volume verdubbeld zijn (ca. 30 minuten). Verwarm de oven voor op 180°C. Zet de bolletjes ca. 20 minuten in de oven. Haal de broodjes uit de oven en laat ze afkoelen.

Breng 600 ml water aan de kook, voeg zout toe en doe het kikkererwtenmeel er in een keer in. Roer er krachtig met een garde doorheen en schenk het papje wanneer het van de rand van de pan loskomt (na 3-4 minuten) op een dienblad. Spreid het papje met een met olie bestreken spatel of deegroller uit tot een dikte van 1 cm. Dek het af met vershoudfolie en laat afkoelen.

Snijd de plak van kikkererwten wanneer hij afgekoeld is in 10 rechthoeken. Bestuif de rechthoeken lichtjes met bloem en frituur ze 2-3 minuten per kant in ruime, goed hete olie.
Laat de panelle uitlekken op keukenpapier. Vul de broodjes met de panelle.