Venkel in de oven

finocchi al forno

Niveau: gemiddeld
Personen: 2 à 4 personen
Tijd: 30 min

Ingrediënten:

  • 1 venkel
  • 1 wortel
  • champignons
  • 1 teentje look
  • peterselie
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Snijd de venkel in vier en kook 8 à 10 min. in gezouten water.
Laat afkoelen en snijd in fijne schijven en leg ze in een ongeoliede ovenschaal.
Snijd de wortel in fijne staafjes van 2 centimeter lang.
Bak de gesnipperde look, champignons en peterselie aan in olie, voeg de wortelstaafjes toe, en kruiden met peper en zout.
Laat 5 minuten garen al roerend op zacht vuur.
Plaats op een schaal met boterham papier in een voorverwarmde oven op 180° gedurende 15 min. om een goudkleurige korst te bekomen.

Over Bart Tordeurs 47 Artikelen
Bart Tordeurs is auteur, fotograaf, gids en reisleider Italië met een jarenlange passie voor Rome. Oprichter van https://romewandelingen.be: op stap in de eeuwige stad, 50 gratis wandelingen in en om Rome.

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten