Ringbroodjes uit Puglia

Tarallucci

Voor 12 stuks
Bereidingstijd: ca. 50 min. + wachttijd

  • 300 g bloem
  • 3-4 el + een beetje olijfolie
  • 12 g verse (of 5 g gedroogde) gist
  • dille
  • korianderzaadjes
  • zout
  • zwartepeperkorrels

Los de gist op in 150 ml lauwwarm water. Kneed de bloem, de olie, 6 g zout, wat versgemalen peper en het water met de gist met de machine tot een deeg. Laat het deeg afgedekt rijzen tot het verdubbeld is in volume. Kneed wat fijngehakte dille en 1 tl fijngestampte koriander door het deeg. Verdeel het deeg in 12 bolletjes.

Druk de bolletjes wat platter en maak een gat in het midden (tarallucci). Kook de tarallucci ca. 6 minuten in ruim water met wat zout. Giet de tarallucci af en laat ze uitlekken op keukenpapier. Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de tarallucci op een met bakpapier beklede ovenplaat, bestrijk ze met olie en bak ze in de oven tot ze goed krokant zijn.

Tarallucci zijn typische broodjes uit het zuiden van Italië. Het brood kan zoet (met honing) of hartig (met kruiden) zijn. Kenmerkend is dat men het brood eerst in water kookt en daarna in de oven bakt.

Over Bart Tordeurs 47 Artikelen
Bart Tordeurs is auteur, fotograaf, gids en reisleider Italië met een jarenlange passie voor Rome. Oprichter van https://romewandelingen.be: op stap in de eeuwige stad, 50 gratis wandelingen in en om Rome.

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten