Welcome to Rome

Welcome to Rome is een nieuwe multimedia-reis door de eeuwenoude geschiedenis van de stad Rome. Een beklijvende show voor jong en oud.

De voorbije jaren kiest Rome steeds vaker voor nieuwe technologieën zoals virtual reality en multimedia om de troeven van de stad een nieuwe dimensie te geven.

Zo loopt er al een tijdje met succes de multimediashow op het forum van Caesar en het forum van Augustus op de Via dei Fori Imperiali. Een project van Paco Lanciano en Pietro Angela.

Voor dit project kozen ze de voormalige cinema Augustus aan de Corso Vittorio Emanuele II op een boogscheut van de Piazza Navona.

De bioscoop werd grondig gerenoveerd en brengt de antieke resten van de stad tot leven met de nieuwste multimedia technologie. In de cinemazaal maak je een reis door het verleden van de geboorte van Rome tot vandaag. Er zijn ook aparte zaaltjes met maquettes die digitaal de antieke resten doen verrijzen.

De toegang bedraagt 12 euro. Duurtijd ongeveer een uur. Geschikt voor jong en oud. Dagelijks geopend. Meer info: website.

Over Bart Tordeurs 62 Artikelen
webmaster, auteur, fotograaf, gids en reisleider Italië --barttordeurs.be--

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*