Walnotenfocaccia met rauwe ham en peer

Focaccia alle noci con crudo e pera

Niveau: gemiddeld
Personen: 8
Tijd: ca. 1 uur + 1 uur en 15 minuten rijstijd

  • 300 g bloem (type 00)
  • 160 g rauwe ham (bijv. parmaham)
  • 50 g walnoten
  • 5 el extravergine olijfolie
  • 17 g verse gist
  • 1,5 el zout
  • 2 tl suiker
  • 1 grote peer

Benodigdheden:

  • keukenmachine
  • bakkwast
  • bakpapier

Hak de walnoten grof. Los de verbrokkelde gist en de suiker op in 200 ml lauwwarm water.
Voeg het gistwater bij de bloem en kneed het geheel tot een glad en elastisch deeg. Voeg het zout toe en kneed het deeg opnieuw om het zout gelijkmatig te verdelen.

Doe het deeg in een kom en snijd het oppervlak kruislings in. Dek de kom af met een doek en laat het deeg ca. 45 minuten rijzen op een lauwwarme plek. Kneed het deeg opnieuw met de grof gehakte walnoten.

Meng de olie met 1 el water en schenk de helft op een met bakpapier beklede ovenplaat. Leg het deeg erop en spreid het met behulp van de knokkels uit tot een rechthoek van ca. 1 cm dik.
Kwast het deeg in met de rest van de olie en laat het nog ca. 30 minuten rijzen op een lauwwarme plek.

Verwarm de oven voor op 210°C en bak de focaccia ca. 25 minuten in de oven. Haal de focaccia uit de oven en snijd hem in 8 vierkanten.
Serveer elk vierkant met een paar plakjes ham en een partje peer.

Over Bart Tordeurs 47 Artikelen
Bart Tordeurs is auteur, fotograaf, gids en reisleider Italië met een jarenlange passie voor Rome. Oprichter van https://romewandelingen.be: op stap in de eeuwige stad, 50 gratis wandelingen in en om Rome.

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten