Torta di mandorle

Niveau: gemiddeld
Personen: 10
Tijd: ca. 1 uur en 30 minuten
Type: dolce

  • 270 g suiker
  • 200 g gepelde amandelen
  • 50 g ongepelde amandelen (met bruin vliesje)
  • 6 eieren, gesplitst
  • 4­5 bittere amandelen
  • 1 zakje vanillesuiker
  • citroen
  • boter
  • marasquin (kersenlikeur)
  • paneermeel
  • zout

Rooster de amandelen 5-6 minuten in de oven op 180°C. Haal ze eruit en laat ze afkoelen. Maal ze vervolgens met 20 g suiker fijn tot meel. Verlaag de temperatuur van de oven naar 170°C.

Kluts de eidooiers met 250 g suiker, een snufje zout, de vanillesuiker en wat geraspte citroenschil. Voeg tenslotte 2 el marasquin toe.

Klop de eiwitten met een snufje zout stijf. Roer het amandelmeel erdoorheen en vervolgens de geklutste eidooiers.

Schenk het mengsel in een beboterde en met paneermeel bestrooide taartvorm (23 cm Ø, 7 cm h). Zet de taart ca. 50 minuten in de voorverwarmde oven van 170°C. Haal hem uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

Over Bart Tordeurs 47 Artikelen
Bart Tordeurs is auteur, fotograaf, gids en reisleider Italië met een jarenlange passie voor Rome. Oprichter van https://romewandelingen.be: op stap in de eeuwige stad, 50 gratis wandelingen in en om Rome.

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten