Thema-avonden

In het najaar van 2016 en het voorjaar van 2017 plant Taste Italy een reeks voordrachten in samenwerking met de cvo avondscholen. Deze voordrachten kaderen in onze doelstelling om Italië te promoten in het Nederlandstalig gebied. De kost voor deze organisatie wordt verdeeld tussen Taste Italy en het cvo, waarbij het gratis ter beschikking stellen van de accomodatie een onderdeel van de vergoeding vanwege het cvo inhoudt. In onderling overleg wordt datum en uur afgesproken.

Voorgestelde voordrachten

1 – La Ciociaria: een bijzonder verhaal rond een relatief onbekend gebied in het zuiden van Lazio – gebracht door Antonio Pecchia, de aldaar geboren chefkok van Il Giusto Gusto (ITA, 40 min.)

2 – Il Campo Imperatore: een uniek plateau op 2000 m rond ongekend gebied in de Abruzzen – gebracht door Michele Zori, een geboren muzikant, of Paul Roman, gepassioneerd alpinist (ITA of NL, 40 min.)

3 – Il cioccolato di Modica – een verhaal over lekkernijen door Riccardo Anzalone, Siciliaan, ex-Fordwerker, nu marktkramer (ITA, 40 min.)

4 – Roma insolita; una passeggiata particolare – Cosimo Spagnulo is geboren en getogen in Rome, maar spreekt ook Nederlands. Aangezien hij zijn geboortestad op zijn duimpje kent, neemt hij zijn publiek graag op sleeptouw voor een bijzondere wandeling langs enkele bijzondere plekjes waar je normaal als toerist niet makkelijk belandt (ITA, 1 uur)

Elke dag wordt dit aanbod Taste Italy-lezingen uitgebreid. Op het programma o.m.:

5 – Napoli; la vera pizza e la mozzarella di buffala

6 – Biella (Piemonte); Zegna: moda, visionista. Over modevisionair en milieu-mecenas Ermenegildo Zegna

7 –  CIAO-LIMBURG; Het Little Italy van bij ons. Een boekvoorstelling, avondje Italiaanse verhalen en sfeer van bij ons.

Wilt u één van deze lezingen aanbieden aan uw studenten Italiaans? Plan ze nu al voor volgend schooljaar: stuur een bericht naar info@taste-italy.be . Wij komen spoedig bij u terug.

LET OP!
Onder voorbehoud van wijzigingen voor de thema-avonden en beschikbaarheid van de sprekers door de organisatie.