Speenvarken op z’n Abruzzen

porchetta abruzzese

Niveau: gemiddeld
Personen: 10 à 15 personen
Tijd: ca. 4u

Ingrediënten:

  • 1 speenvarken 10 kg
  • vet spek
  • rozemarijn
  • tijm
  • laurier
  • olijfolie

Vul het speenvarken op met de kruiden, peper en zout. Bestrijk de buitenkant met een tak rozemarijn gedrenkt in olijfolie.
Steek het speenvarken op een spit en gaar boven een vuur. Blijf het vel bestrijken met de olie zodat het vel krokant wordt.
Steek het spek op een vork en laat het boven het vuur smelten zodat het op het speenvarken druipt.
De gaartijd is lang, zeker 3 uur maar het is de moeite waard!

Deze porchetta wordt gegeten met dikke sneden ‘pane casereccio’ geroosterd boven het vuur.

Over Bart Tordeurs 151 Artikelen
webmaster - fotograaf - reisleider - gids Italië

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten