Spaghetti, look, olie en pepertjes

Spaghetti aglio, olio e peperoncino

Niveau: Gemakkelijk
Personen: 4 personen
Tijd: 15 min

Ingrediënten:

  • 320 g spaghetti
  • 4 teentjes look
  • 1 grote of 2 kleine pepertjes
  • olijfolie
  • peterselie

Voor dit heerlijke gerecht zijn slechts 4 ingrediënten nodig. Het vergt amper enkele minuten om deze bekende en gewaardeerde ‘primo piatto’ van de Italiaanse culinaire traditie te bereiden.

Peterselie brengt het gerecht op een hoger niveau en je krijgt de Italiaanse driekleur…
Kook de spaghetti volgens voorschrift in zout water. Ontdoe de pepertjes van de zaadlijsten en hak heel fijn of snij in fijne reepjes. Gedroogde pepervlokken kunnen ook gebruikt worden.

Bak intussen de knoflook en de pepertjes in de hete olie, blus met een paar eetlepels van het kookwater van de pasta.
Haal de pan van het vuur en voeg de peterselie toe. Giet de pasta af en doe ze in een schaal, giet de saus er over heen en schep de pasta door elkaar.

Weetje : De capsaïcine, verantwoordelijk voor ‘hete’ smaak, zit in de zaadlijsten. De zaadjes zelf bevatten geen capsaïcine.

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten