Sfogliatelle met griesmeelpudding

Sfogliatelle alla crema di semolino

Niveau: gemiddeld
Personen: 8
Tijd: ca. 1 uur

  • 270 g vers bladerdeeg (1 rol)
  • 250 ml melk
  • 30 g griesmeel
  • 4 eieren
  • basterdsuiker
  • poedersuiker
  • citroen
  • boter
  • zout

Breng de melk aan de kook met 50 g basterdsuiker, een stukje citroenschil en een snufje zout. Verwijder de citroenschil als de melk kookt en strooi het griesmeel erin.
Zet de pan terug op het vuur en roer door tot het griesmeel romig wordt. Voeg 3 eidooiers en 10 g boter toe, roer goed door en laat afkoelen.

Verwarm de oven voor op 190°C. Rol het bladerdeeg iets uit met een deegroller en rol het vanaf de korte kant op.

Snijd de rol in plakken van 0,5 cm dik. Rol de plakken met de deegroller iets uit en bestrijk ze met 1 geklutst ei.
Leg in het middel van elke plak deeg wat griesmeelpudding en vouw het deeg dicht tot halve maantjes.

Kwast het deeg opnieuw in met ei en bak de sfogliatelle ca. 20 minuten in de oven.
Geef de sfogliatelle bestrooid met poedersuiker.

Over Bart Tordeurs 47 Artikelen
Bart Tordeurs is auteur, fotograaf, gids en reisleider Italië met een jarenlange passie voor Rome. Oprichter van https://romewandelingen.be: op stap in de eeuwige stad, 50 gratis wandelingen in en om Rome.

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten