Salina: schoonheid in elementaire vorm

Wanneer je vanaf de golf van Napels richting Sicilië vliegt spot je heel waarschijnlijk bijna alle Eolische eilanden. Probeer aan de linkerkant te zitten op zo een vlucht: spektakel gegarandeerd!

Na de rokende Stromboli is Salina het gemakkelijkst herkenbaar aan de twee groene vulkaantoppen, bijna tweelingen. Een van de twee is de hoogste uitgedoofde vulkaan van de Eolische archipel. Salina heeft als UNESCO werelderfgoed heel wat te bieden. Voor mij kan het samengevat worden als pure authenticiteit…

Ik zette voor het eerst voet aan wal enkele jaren geleden tijdens een daguitstap vanuit Lipari. We waren betoverd door al het moois waarvan we op één dag konden proeven, maar dit smaakte naar meer. Zo gezegd zo gedaan…

Om het eiland grondig te verkennen huur je best een Vespa. Onze eerste bestemming was Lingua, een rustig dorp op zo’n 10 minuutjes van de haven. Het heeft een prachtige vuurtoren die bij zonsondergang magisch reflecteert in het zoutmeer met zicht op de ruigere kant van Lipari. Probeer er ’s avonds wat rond te hangen om te genieten van een heerlijke vismaaltijd en de zwoele ambiance van een echte zomeravond te midden de Italianen.

Lees de rest van dit artikel in Buonissimo uitgave 1/2017 (februari 2017). Bestel deze uitgave of sluit aan als lid.

Over Steven Van Raemdonck 37 Artikelen
Steven Van Raemdonck is één van de oprichters van Taste Italy vzw, en neemt de voorzittersfunctie van de vereniging waar.
Contact: Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*