Reale Società Ginnastica di Torino bestaat 174 jaar

De Reale Società Ginnastica di Torino is de oudste sportvereniging van Italië en viert dit jaar haar 174ste verjaardag.

Voor de gelegenheid wordt een evenement op poten gezet onder leiding van Francesco Sgrò, de artistiek directeur van de circusschool.

Het evenement zal bestaan uit een rondtrekkende performance vol sport – en circusdisciplines die de geschiedenis en het succes van de vereniging evoceren.

In de Biblioteca della Regione Piemonte kan je tot 18 mei 2018 een tentoonstelling bezoeken met vele objecten, trofeeën, foto’s en documenten uit de rijke geschiedenis van de sportvereniging.

De vereniging werd in 1844 opgericht toen Turijn nog de hoofdstad was van het koninkrijk Sicilië. De oprichter was de Zwitser Rodolfo Obermann, een beroemde turnkampioen uit Zürich. De vereniging kreeg de eretitel “Reale” (koninklijke) door koning Vittorio Emanuele III.

De verenging kijkt met trots op de verwezenlijkingen uit het verleden: vijf gouden olympische medailles, dertien Europese titels en meer dan honderd scudetti tricolore (Italiaanse kleurenbanden). De sportvereniging kent vandaag vier hoofddisciplines: gymnastiek, basketbal, gevechtssport en de circusschool.

Over Bart Tordeurs 132 Artikelen
webmaster
Contact: Website

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*