Pasta alla Norma

Niveau: makkelijk
Personen: 6
Tijd: ca. 1 uur

  • 800 g rijpe trostomaten
  • 500 g spaghetti
  • 120 g ricotta salata*
  • 2 aubergines
  • knoflook
  • extravergine olijfolie
  • zout

Snijd de aubergines in plakken van 8-10 mm dik. Leg de plakken in een vergiet en bestrooi

elke laag met zout. Zet een bord met gewicht op de aubergines en laat ze ca. 1 uur rusten. Snijd de trostomaten kruislings in. Blancheer ze ca. 10 seconden in kokend water, pel ze en snijd het vruchtvlees in blokjes. Fruit 3 ongepelde knoflooktenen 2-3 minuten in 4 el extravergine olijfolie. Voeg de tomaten en wat zout toe en kook ze ca. 40 minuten.

Leg de plakken aubergine op een theedoek en dep ze droog, druk de doek wat aan met de handpalm.

Verhit in een ruime koekenpan 500 ml extravergine olijfolie en frituur per portie de plakken aubergine. Laat de gefrituurde plakken op keukenpapier uitlekken.

Kook de spaghetti beetgaar en roer de tomatensaus en de geraspte ricotta salata erdoorheen. Maak af met de aubergine. Serveer meteen.

*Ricotta salata is gezouten, gedroogde en gerijpte ricotta. Vervang eventueel door geraspte pecorino.

Over Bart Tordeurs 94 Artikelen
webmaster, auteur, fotograaf, gids en reisleider Italië
Contact: Website

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*