Palazzo Corsini en de Orto Botanico

Aan de overkant van de Tiber aan de voet van de heuvel Gianicolo langsheen de Via della Lungara vind je het strenge Palazzo Corsini. Dit palazzo heeft tal van beroemdheden te gast gehad waaronder Michelangelo, Bramante, Erasmus en koningin Christina van Zweden.

Zij verhuisde tot grote vreugde van de paus definitief naar Rome en nodigde er tal van kunstenaars uit. Vandaag kun je hier in de Galleria Nazionale d’Arte Antica schitterende kunstwerken bewonderen van o.a. Rubens, Van Dyck, Caravaggio en vele anderen.

Het zestiende -eeuwse gebouw werd aangekocht door de familie Corsini naar aanleiding van het pausdom van Lorenzo Corsini, bekend als Clemens XII. Hij liet in een nieuwe vleugel de bibliotheek van de Accademia dei Lincei vestigen. Dit is één van de oudste academies voor wetenschappen met als bekendste lid Galileo Galilei.

De oorspronkelijke tuin van het palazzo Corsini herbergt vandaag de Orto Botanico van Rome. De tuin neemt met twaalf ha een flink deel van de helling van de Gianicolo in beslag.

Je vindt er o.a. een Japanse tuin, een bamboebos, een mediterraan bos, een verzameling oude palmen, een aromatische tuin, waterpartijen, serres, … en als kers op de taart een prachtig panoramisch uitzicht over Rome.

De toegang tot de Galleria bedraagt 10 euro, de toegang tot de botanische tuin bedraagt 8 euro.

Over Bart Tordeurs 131 Artikelen
webmaster
Contact: Website

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*