Oudejaarsavond – capodanno

Wie op oudejaarsavond uit eten gaat, moet wat dieper in de buidel tasten, dat weten we en dat is overal zo. Ook in Venetië, met ongeveer 1200 plekken waar je iets kan eten, is het alvast geen probleem om een tafel en een stoel te vinden.
Maar soms wil je iets meer, een leuke plek, aan het water of aan het Canal Grande.

Een hele leuke plek is Ogio, niet aan een kanaaltje, maar de service is er perfect, hier tel je € 70 per persoon neer, wat gezien wat je op je bord krijgt meer dan redelijk is, zes gangen en nog een glaasje en een hapje om middernacht inbegrepen. Een slokje wijn is ook al inbegrepen.
Wist je trouwens dat het een Italiaanse gewoonte is om linzen te serveren op oudejaarsavond, dat brengt geluk en geld in het laatje.

Maar we gaan op zoek naar meer.

In Caffè Florian op Piazza San Marco betaal je voor een viergangenmenu 240 euro per persoon.
Hoogstwaarschijnlijk zit je niet op het terras, want om middernacht is het plein volledig vol met mensen die klaarstaan voor de kus van het jaar, klokslag middernacht.
Uniek, maar dan moet je wel iets vroeger van tafel.

In La Vinaria is er wijn in overvloed, bij elke gang een aangepaste wijn, met zicht op het Canal Grande, kost een viergangenmenu daar € 200 per persoon.

Maar je kan nog verder en hoger. Je kan iets bijzonders beleven in de Serra dei Giardini, aan het park van de Biënnale, een moordavond in de stijl van Agatha Christie, prijs onbekend, wel al bijna 300 aanwezigen.

Hoger in de letterlijke zin, dan ben je in het Hilton hotel in de vroegere bloemfabriek van Stucky Molino. Met zicht op het Canal di Giudecca heb je verschillende plekken te kiezen naar budget.
180, 280 of 395 euro per persoon, de keuze is aan u.

In het Ristorante In Aqua van het hotel Europa e Regina betaal je 450 euro, tenzij je een tafeltje aan de waterkan wil, dat vereist een supplementje van 50 euro per persoon.

Top of the bill, althans, wat ik voor julie kan vinden is een tafeltje in Ristorante Terrazza Danieli, voor een luttele € 680 per persoon, blijf je overnachten (niet inbegrepen), dan kan je ’s anderendaags brunchen voor 130 euro per persoon. En ik vrees dat je hier geen karafje huiswijn kan bestellen.

De amuse is op basis van paarse aardappel, cantharellen en truffel.
Parelhoen en reuzegarnalen met bloemkool als antipasto, gevolgd door het voorgerecht, tortellini met varkenswangetjes, pompoen en radicchio. Nog plaats voor het hoofdgerecht, dan serveert men tarbot met regenboogbiet en artisjok en eend met mostarda van appelsien.

Voor het dessert krijg je eerst nog een sgroppino en dan een puddingstaaf met chocolade.

Vind je dit je budget onwaardig, dan kan ik nog wel wat verder gaan zoeken.
Geniet er (thuis) van en vergeet de linzen niet!

Over Luc Bosmans 23 Artikelen
Luc Bosmans is apotheker, gepassioneerd amateurfotograaf en smoorverliefd op Italië, in het bijzonder Venetië. Hij deelt graag zijn passie via voordrachten en georganiseerde trips naar la Serenissima.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*