Museo dell’Ara Pacis (Roma)

De Ara Pacis – of vredesaltaar – is een indrukwekkend antiek monument opgericht door keizer Augustus uit marmer gebeeldhouwd.

Het is een hommage aan de zege van keizer Augustus in Spanje en Gallië en de daarop volgende vredestijd. Een fraai stukje marketing uit de oudheid.

Het monument werd stukje bij beetje opgegraven maar de fragmenten geraakten over de hele wereld in diverse musea en private collecties van verzamelaars verspreid.

Gedurende vele jaren is getracht de verschillende onderdelen terug naar Rome te halen of – als het niet anders kon – ze te kopiëren om het altaar zo goed mogelijk te kunnen reconstrueren.

Het altaar is te bewonderen in een speciaal daarvoor opgetrokken modern museumgebouw dat niet iedereen kan smaken, een ontwerp van de Amerikaanse architect R. Meier.

Sedert enige tijd kan je ‘s avond genieten van L’Ara com’era waarbij het monument tot leven wordt gebracht m.b.v. de nieuwste technologieën, computerbeelden en virtual reality.

De voorstelling duurt ongeveer 45 minuten en is beschikbaar in 5 talen. Reserveren is aan te raden via de website.

Met de digitale brillen worden de verdwenen kleuren op het monument zichtbaar. Personages uit de keizerlijke familie worden tot leven gebracht en spreken de bezoekers toe.

Deze bezoeken vinden enkel ’s avonds plaats zodat licht en kleur volledig tot hun recht komen. Andere bezoekers worden niet toegelaten.

Over Bart Tordeurs 132 Artikelen
webmaster
Contact: Website

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*