Mode op de roltrappen van de metro (Napoli)

In Napels gebruiken de studenten van de modeafdeling I.S.I.S. Isabella d’Este Caracciolo de roltrappen van de metrohalte TOLEDO als defilé.

Er worden dertig jurken gepresenteerd die ontworpen zijn met als inspiratiebron de kunstwerken in de verschillende metrohaltes onder de naam “Sublimazione | Arte nella moda”.

“Het evenement is gewijd aan de stad Napels.”, zegt schooldirecteur Giovanna Scala, “Waarbij de school een essentieel onderdeel is van de samenleving. We laten zien wat een school doet en wat het betekent om te leren en te weten.”

De studenten defileren zelf hun eigen fantasierijke en futuristische creaties die erg gewaardeerd worden door de toevallige omstaanders en passanten in de metro.

Er werd vertrokken van de architectuur en de kunst in de metro als inspiratiebron waarbij kleuren en stoffen werden gekozen die zo dicht mogelijk aansluiten bij de lijnen, geometrieën en kleuren van de ondergrondse installaties.

Burgemeester Luigi de Magistris kijkt met plezier naar het défilé: “We zijn gewend aan de chique défilés zoals op de Spaanse Trappen in Rome maar hier kiezen we voor een gesmaakte alternatieve underground show.”

Over Bart Tordeurs 132 Artikelen
webmaster
Contact: Website

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*