Gefrituurde minipizza’s

Cazzatedde

Niveau: gemiddeld
Personen: 6
Tijd: ca. 45 minuten

  • 500 g volkerenmeel
  • 500 g tomaten
  • knoflook
  • kappertjes
  • extravergine olijfolie
  • olijfolie om te frituren
  • zout

Leg het meel met een snufje fijn zout op het werkblad. Voeg 100 ml olijfolie toe en kneed het geheel door elkaar tot kruimels.
Voeg al knedend beetje bij beetje wat water toe en kneed het tot een gelijkmatig, soepel, zacht en glad deeg. Laat het deeg afgedekt ca. 1 uur rijzen.

Blancheer ondertussen de tomaten, pel ze en snijd ze in blokjes.
Gaar de tomatenblokjes in 2 el olie met een knoflookteen tot een sausje.
Voeg aan het eind wat kappertjes toe.

Bestuif het werkblad en rol het deeg uit tot vellen van ca. 0,5 cm dik. Snijd schijfjes van 8 cm Ø uit het deeg en frituur ze in ruime olijfolie.
Serveer de gefrituurde minipizza’s warm, bestreken met de tomatensaus.

Over Bart Tordeurs 47 Artikelen
Bart Tordeurs is auteur, fotograaf, gids en reisleider Italië met een jarenlange passie voor Rome. Oprichter van https://romewandelingen.be: op stap in de eeuwige stad, 50 gratis wandelingen in en om Rome.

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten