De Chiesa Dio Padre Misericordioso

In de wijk Alessandrino ten oosten van het historische centrum vind je een pareltje van moderne architectuur: de kerk Dio Padre Misericordioso, ook genoemd de chiesa del Terzo Millennio, de chiesa del Giubileo en de chiesa delle Tre Vele.

Richard Meier – Amerikaans architect en bekend van het Romeins museum Ara Pacis maar ook van het Getty Center in Los Angeles en het Museum van Decoratieve Kunst in Frankfurt – komt in mei 1996 met zijn ontwerp als winnaar uit de bus van een internationaal concours georaniseerd door de stad Rome.

Het gedurfde ontwerp bestaat uit drie enorme witte zeilen van glas en beton waarbij het grootste zeil een hoogte van 40 meter bereikt.

Tijdens de inhuldiging in 2003 verklaarde de architect tijdens een speech de symboliek van zijn ontwerp : “De witte zeilen zullen ons leiden naar een nieuwe wereld”.

Van groot belang is het gebruik van licht. Ondanks de aanwezigheid van tal van grote glaspartijen is er nooit direct zonlicht binnen het gebouw behalve tijdens de middag wanneer een zonnestraal door een klein venster het kruisbeeld vangt.

Dagelijks geopend van 7.30-12.30 / 16.00-19.30. Toegang gratis. Website: diopadremisericordioso.it.

Over Bart Tordeurs 66 Artikelen
webmaster, auteur, fotograaf, gids en reisleider Italië --barttordeurs.be--

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*