Cuscus di pesce

Couscous met vis

Niveau: makkelijk
Personen: 4-6
Tijd: ca. 50 minuten
Type: primo

  • 1,2 kg verse vis naar keuze, schoongemaakt
  • 300 g couscous, voorgekookt
  • 2 knoflooktenen
  • 1 rijpe tomaat
  • 1 grote ui
  • laurier
  • peterselie
  • kaneelpoeder
  • kruidnagelpoeder
  • nootmuskaat
  • extravergine olijfolie
  • zout en peper

Hak de knoflook met een bosje peterselie fijn. Snijd de tomaat in stukjes. Snipper de ui en fruit hem met 1 laurierblad in een half glas olie glazig. Voeg na 1-2 minuten het knoflookhaksel en de tomaat toe.

Voeg na ca. 2 minuten de vissen in stukken toe. Leg de vissen in een enkele laag in de pan. Schenk er 2 l water bij, voeg zout en peper toe en laat het geheel ca. 20 minuten koken. Neem de vis uit de pan en zeef de bouillon. Leg de vis op een ondiepe schaal. Schenk er een beetje bouillon over en houd de vis warm.

Schenk de resterende bouillon over de couscous en voeg zout, peper, een beetje kaneel en een beetje kruidnagelpoeder toe. Roer door. Laat de couscous staan tot hij al het vocht heeft opgenomen en schep de couscous op de schaal bij de vis.

Over Bart Tordeurs 47 Artikelen
Bart Tordeurs is auteur, fotograaf, gids en reisleider Italië met een jarenlange passie voor Rome. Oprichter van https://romewandelingen.be: op stap in de eeuwige stad, 50 gratis wandelingen in en om Rome.

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten