Culinaire triller: de wijn van Clemens

De wijn van Clemens van D.J. Bruggeman is een culinaire thriller in de voetsporen van een Italiaanse en een Belgische kok, waarin je de Italiaanse sfeer gewoonweg op je lippen proeft. Protagonist van het verhaal is de geheimzinnige erfenis van een excentrieke nobildonna, die gekend was als operafanaat en fijne gourmet.

Terwijl echte en vermeende erfgenamen heen en weer worden geslingerd tussen gevoelens van schuld en schaamte, haat en hebzucht, geniet je met volle teugen van de typische Italiaanse keuken en van heerlijke wijnen.

Op de achtergrond bewegen zich twee historische figuren, de componist Giacomo Puccini en de kardinaal Clemens Micara, die op de valreep hun aandeel in de kostbare erfenis zullen onthullen.

“De wijn van Clemens” is een spannende reis in de couleur locale en de gastronomie van Rome en de Castelli Romani.

In de blog verschijnt iedere zaterdag een artikel met culturele weetjes, leuke adressen en heerlijke Italiaanse wijnen en typische gerechten van ‘De wijn van Clemens’.

Synopsis

In de trattoria ‘Da Mario’ in Frascati, op dertig km van Rome, draaien de voorbereidingen voor de erfenislunch van Donna Rufina op volle toeren. De executeur van het testament, notaris Augusto Landi, is naar België gereisd om een erfgenaam op te sporen en maakt er kennis met Pierre Decock, de sympathieke eigenaar van een Antwerps restaurantje.

De Italiaanse fijnproever en de Belgische kok vinden elkaar en Pierre wordt betrokken in de speurtocht naar dubbelzinnige erfgenamen. Geboeid door een handgeschreven kookboekje van Donna Rufina met rare wijncodes en gefascineerd door de Italiaanse keuken, laat Pierre zich overhalen om deel te nemen aan de erfenislunch in Frascati.

In het schijnbaar rustige Italiaanse stadje wemelt het van troebele gevoelens en intriges. Mario moet afrekenen met een kwetsbaar verleden en zijn dochter Lisa begint zich vragen te stellen.

Liù, kleindochter van Donna Rufina en belangrijkste erfgename, wordt het slachtoffer van wrok en bedrog en kijkt terug op een verleden dat er niet meer is. Terwijl notaris Landi zich een weg baant tussen opsporingsberichten van vermeende erfgenamen, verkent Pierre de plaatselijke gastronomie, gedreven door een mysterieuze wijncode.

Vanop een onoverkomelijke afstand beheert Donna Rufina haar erfenis en manipuleert ze haar erfgenamen. Uiteindelijk is het Pierre die de aanwijzingen ontcijfert van de kostbare erfenis van ‘De wijn van Clemens’.

Over de auteur

D.J. Bruggeman is geboren in Antwerpen en heeft een master in moderne talen. Sinds vele jaren woont ze in Rome waar ze gewerkt heeft als journalist-documentarist en language coach. Ze  houdt van culinaire wandelingen, is lid van de Italiaanse Sommelier Association en met het motto Travel-Eat-Drink & Write neemt ze de lezers mee op een boeiende reis tussen intriges, wijnen en spijzen.

Contact: email, website en Facebook. Het eboek wordt aangeboden door Amazon aan 6,99 euro.

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten