Activiteiten

feb
9
vr
Vlaamse Serenissima: Vlamingen die beroemde Venetianen werden @ Conferentiezaal, Bibliotheek Sint-Niklaas
feb 9 @ 14:30 – 16:00
Vlaamse Serenissima: Vlamingen die beroemde Venetianen werden @ Conferentiezaal, Bibliotheek Sint-Niklaas | Sint-Niklaas | Vlaanderen | België

Elk jaar gaan er miljoenen toeristen naar Venetië, naargelang de bron spreekt men van 30 miljoen per jaar. Onder hen bevinden zich ook vele Vlamingen. Naast toeristen trekken ook kunstenaars en zakenmensen naar de Dogenstad en dat was in het verleden niet anders.

Luc Bosmans is op zoek gegaan naar sporen van Vlamingen in Venetië, en kwam naast de bekende Vlamingen Rubens en Van Dijck, bij een aantal ‘onbekende’ Vlamingen terecht, die in hun tijd echter beroemde Venetianen waren. Van kruisvaarders, over houtbewerkers, beeldhouwers, componisten en schilders naar…

Tijdens de presentatie gaan we samen met deze mensen op pad, grasduinen in de geschiedenis met informatie over de nog zichtbare sporen, die een cultureel-historische handleiding kunnen vormen bij een volgend bezoek aan la Serenissima. Na de lezing kan men nog even nakaarten bij een glaasje wijn.

Luc Bosmans is medewerker van Buonissimo, Taste-Italy, Italiëliefhebber en reisleider.

Geïnteresseerd? Graag hier inschrijven met vermelding eventueel lidmaatschap.

Plaats: Conferentiezaal, Bibliotheek, Hendrik Heymanplein te Sint-Niklaas Vrijdag 9 februari, 14.30 u.
Kostprijs: € 8. Leden van Anfiteatro en van Taste-Italy betalen slechts € 6. Betalen aan de kassa.

feb
22
do
Conferenza “Viaggio a Bergamo” @ Putte
feb 22 @ 20:00 – 22:00

bergamoVind jij Italië een fantastisch land? Italië, met haar prachtige steden, haar mooie landschappen, haar lekkere eten en haar mooie taal?

Eén van die pareltjes is Bergamo en bij uitbreiding Lombardije. Tijdens onze kerstmarkt Passione e Gusto Natale stellen Mauro Rota en Silvana Scandella,  van de Circolo dei Bergamaschi di Bruxelles, hun geliefde stad en regio voor.  Zij zullen het uitgebreid hebben over de cultuur, de geschiedenis, de architectuur en de gastronomie van hun regio. Op hun stand brengen zij enkele streekproducten mee, die ter plaatse gedegusteerd en gekocht kunnen worden.

Deze lezing vindt plaats in het kader van “Blikopener”, een reeks lezingen georganiseerd door de bibliotheken van Duffel, Bonheiden, Putte, Berlaar, Nijlen, Mechelen en Sint-Katelijne-Waver. De voordracht gebeurt in het Italiaans. Enige ervaring in het Italiaans is aangewezen om deze lezing te kunnen volgen.

Inschrijven (€ 5) doe je via deze link. Er zijn zo’n 50 zitplaatsen beschikbaar. Wees er tijdig bij!

mrt
17
za
Cena Bergamasca @ Wiekevorst
mrt 17 @ 18:30 – 22:30
Cena Bergamasca @ Wiekevorst | Heist-op-den-Berg | Vlaanderen | België

Avondvullend programma rond de provincie Bergamo, waaronder korte voorstelling van de regio aan de hand van woord en beeld, aangevuld met een heerlijk viergangenmenu gebracht door mensen uit de streek van Bergamo.

De catering wordt immers verzorgd door Bergamo in Bocca. Details over menu en kostprijs volgen spoedig. Reservatie zal nodig zijn. Hebt u nu al interesse? Stuur een email, wij contacteren u zodra we meer nieuws hebben.