Activiteiten

apr
27
vr
2018
Lezing: “Innemend Italië” (Kapellen-Hoevenen) @ Zaal Zilverheem
apr 27 @ 19:00 – 20:30
Lezing: “Innemend Italië” (Kapellen-Hoevenen) @ Zaal Zilverheem

Lezing: “Innemend Italië”

Eigenzinnige en originele kijk op Italië door Marc Vandenbon, met origineel beeldmateriaal

Zaal Zilverheem
Om 19u
Organisatie: Davidsfonds
Inschrijven verplicht

mei
24
do
2018
Lezing: De smaak van Venetië @ Bibliotheek De Mixx
mei 24 @ 19:30 – 21:30

Luc Bosmans brengt een boeiend verhaal met veel weetjes, praktische en culinaire informatie over ‘de mooiste stad van de wereld’. Een luchtige mix van geschiedenis, cultuur en tips over alles wat u wel en niet mag missen in Venetië. Ook als u de stad al kent, zal Luc u toch nog weten te verrassen.

Luc Bosmans is auteur voor het lifestylemagazine Buonissimo en geeft regelmatig voordrachten over Venetië. Zo kent hij als Italiëliefhebber Venetië als zijn broekzak.

mei
29
di
2018
Lezing: “Innemend Italië” (Tervuren) @ Centrum De Zevenster
mei 29 @ 20:00 – 21:30
Lezing: “Innemend Italië” (Tervuren) @ Centrum De Zevenster

Lezing: “Innemend Italië”

Eigenzinnige en originele kijk op Italië door Marc Vandenbon, met origineel beeldmateriaal

Centrum De Zevenster
Om 20u
Organisatie: Davidsfonds

mei
31
do
2018
Voordracht Hedwig Zeedijk “Rome” @ Berlaar
mei 31 @ 20:30 – 22:00
Voordracht Hedwig Zeedijk "Rome" @ Berlaar | Berlaar | Vlaanderen | België

Journalist Hedwig Zeedijk is Italië expert en Rome kenner. Ze was jarenlang correspondent vanuit Rome voor Nederlandse en Vlaamse media. Voor Taste Italy vzw schrijft zij telkens een column in de gedrukte uitgave van ons magazine Buonissimo.

“Roma, una vita non basta! Ik zal nooit een échte Romeinse worden, noch zal ik alle geheimen van de stad ontfutselen. Toch heb ik, na bijna twintig jaar in Rome te hebben gewerkt en gewoond, de ziel van de stad behoorlijk bloot kunnen leggen. Ik ken de lokale keuken en de (kerk- of seizoensgebonden) eetvoorschriften, durf met luide toon de aandacht te trekken in de metro, gooi er soms zelfs wat dialect door en kan meelachen waar typische Romeinse humor wordt gehanteerd. Statistische gegevens over het Colosseum vindt u in iedere gids. Evenals waar het lekkerste ijs van Rome te vinden is. Maar waar u een maritozzo con la panna kunt eten als ontbijt en waar de naam van dit lokale zoete broodje vandaan komt, dat weten alleen échte Romeinen. In dit boek, voer ik u graag mee naar de diepte van die Romeinse ziel”, aldus Hedwig Zeedijk zelf.

Inkom € 5. Een organisatie van Vormingplus regio Mechelen i.s.m. Bib Berlaar die Taste Italy graag ondersteunt.