Calendar

jun
4
zo
Viva Vespa @ Houthalen
jun 4 @ 10:00 am – 6:00 pm

De Vespaclub Houthalen viert zijn 8ste verjaardag met deze Viva Vespa dag. Het wordt een Italiaanse dag en Vespatreffen in Houthalen-centrum met hapjes, standen en een minibeurs voor Vespaonderdelen. Naast een bepijlde Vesparit van 50 km is er ook een live optreden voorzien.

Leden van Taste Italy zijn welkom op onze stand voor een gratis kop koffie.

jun
16
vr
Voordracht Hedwig Zeedijk “Gids naar de ziel van Rome” @ Antwerpen
jun 16 @ 7:00 pm – 9:30 pm
Voordracht Hedwig Zeedijk "Gids naar de ziel van Rome" @ Antwerpen | Antwerpen | Vlaanderen | België

Voordracht Hedwig Zeedijk naar aanleiding van het verschijnen van haar recente boek “Gids naar de ziel van Rome”.

Journalist Hedwig Zeedijk is Italië expert en Rome kenner. Ze was jarenlang correspondent vanuit Rome voor Nederlandse en Vlaamse media. Voor Taste Italy vzw schrijft zij telkens een column in de gedrukte uitgave van ons magazine Buonissimo.

“Roma, una vita non basta! Ik zal nooit een échte Romeinse worden, noch zal ik alle geheimen van de stad ontfutselen. Toch heb ik, na bijna twintig jaar in Rome te hebben gewerkt en gewoond, de ziel van de stad behoorlijk bloot kunnen leggen. Ik ken de lokale keuken en de (kerk- of seizoensgebonden) eetvoorschriften, durf met luide toon de aandacht te trekken in de metro, gooi er soms zelfs wat dialect door en kan meelachen waar typische Romeinse humor wordt gehanteerd. Statistische gegevens over het Colosseum vindt u in iedere gids. Evenals waar het lekkerste ijs van Rome te vinden is. Maar waar u een maritozzo con la panna kunt eten als ontbijt en waar de naam van dit lokale zoete broodje vandaan komt, dat weten alleen échte Romeinen. In dit boek, voer ik u graag mee naar de diepte van die Romeinse ziel”, aldus Hedwig Zeedijk zelf.

De lezing is een co-organisatie met Dante Alighieri Antwerpen, en vindt plaats in de aula van de UA, Rodestraat 14, 2000 Antwerpen.

Leden van Taste Italy en/of Dante Antwerpen betalen € 6. Niet-leden: € 10.
Uw reservering is pas definitief wanneer de betaling voor uw inkom op onze rekening staat. Stort het juiste bedrag op BE30 6528 5139 1011 (BIC HBKABE22) van Taste Italy vzw met vermelding van je naam, adres, aantal personen.

Velden aangeduid met een * zijn verplicht.
jun
23
vr
Pisoni exclusief wijn & grappaweekend @ Heers
jun 23 @ 3:00 pm – 6:00 pm

Degustatietweedaagse met wijnen van Azienda Agricola Fratelli Pisoni di Marco e Stefano. Deze degustatie vindt plaats in het Martenshof, Bergstraat 1 Heers (Mettekoven).

Programma

Vrij 23 juni 15-18 u: degustatie met hapejes. € 15 p.p.
Vrij 23 juni 19-22 u: degustatie met hapejes. € 15 p.p.
Zat 24 juni 15-18 u: degustatie met hapejes. € 15 p.p.
Zat 24 juni 19-23 u: Gastronomische degustatie € 65 p.p. Degustatie met 8-gangenmenu en aangepaste wijnen, geleid door wijnboer Marco Pisoni.

Meer info en inschrijven via info@esclusivo.be of via +32 479 92 68 32