Calendar

mrt
29
wo
Film: Le Confessioni @ Heist-op-den-Berg
mrt 29 @ 3:00 pm – 5:00 pm
Film: Le Confessioni @ Heist-op-den-Berg | Heist-op-den-Berg | Vlaanderen | België

Projectie van de film Le Confessioni (regisseur: Roberto Ando’) in cc Zwaneberg Heist o/d Berg. Vertoningen om 15 en 20 uur. Inkom € 5. Leden Taste Italy betalen slechts € 4,50.

Tijdens een staatstop in het kader van armoedebestrijding gaat Daniel Roché, voorzitter van de top, te biecht bij een monnik. De dag na hun ontmoeting wordt Roché dood teruggevonden. Gehouden door het biechtgeheim, en ondanks de druk van bovenaf, weigert de monnik te onthullen wat Roché hem opbiechtte.

Italiaans gesproken, nederlands ondertiteld. Genre: drama
Acteurs: Toni Servillo, Daniel Auteuil, Pierfrancesco Favino

apr
1
za
Pasta workshop @ Eeklo
apr 1 @ 2:00 pm – apr 2 @ 7:00 pm

Event Pasta Workshop
Zin om ook eens de handen uit de mouwen te steken? In samenwerking met Domus Vinum nodigen wij jullie dan graag uit op onze pasta workshop in beperkte groep op 1 of 2 april 2017 in Balgerhoeke (Eeklo). Tijdens de workshop zullen wij samen met Jerome Lamote (koksdiploma/wijncursus Spermalie Brugge) enkele antipasti maken, een verse pasta en enkele verschillende, eenvoudige maar zeer lekkere sauzen die snel te bereiden zijn en altijd succes hebben. Onderstaande prijs omvat de workshop, apéro, het eten en een kleine wijndegustatie.

Inschrijving kan telefonisch (0473 930 266) of per mail via info@tutitalia.be. Reservatie is pas definitief na correcte betaling op rekeningnummer BE 11 3770 7158 7148 (Tutitalia Belgium) met vermelding van uw naam, aantal deelnemers, datum en benaming event.

apr
21
vr
Film: La seconda volta @ Studio Skoop
apr 21 @ 7:30 pm – 9:30 pm

Cineforum van de Italiaanse kwaliteitsfilm organiseert vier filmavonden in Studio Skoop – Sint-Annaplein 63 – 9000 Gent.
Alle films met Nederlandse ondertitels. Inschrijving noodzakelijk!

La seconda volta van Mimmo Calopresti

Italië 1996 – duur 80’ – met Nanni Moretti, Valeria Bruni Tedeschi, Marina Confalone

De Italiaanse terroristische organisatie De Rode Brigade pleegde twaalf jaar geleden een aanslag op het leven van Alberto Sajevo. De gebeurtenis veranderde zijn leven onomkeerbaar; zelfs de kogel bleef achter in zijn hoofd. Op een dag herkent hij op straat Lisa, de vrouw die de aanslag pleegde. Hij begint haar te volgen.

mei
7
zo
Sapori e Motori @ Herselt
mei 7 @ 11:00 am – 6:00 pm

Bijeenkomst van 150 Italiaanse klassewagens uit een dichtbij en ver verleden. Met plaatselijk Italiaans marktje. Taste Italy is mediapartner.
Waar? Herselt
Wanneer: 7/05/2017
Prijs:

mei
11
do
Film “Mamma Irma” @ Neerpelt
mei 11 @ 6:00 pm – 8:30 pm

Un po d’ ITALIA & un film d’ammirare!

Zin in een ronduit schitterende en ontroerende docufilm?

Mis dan onder geen énkel beding het prachtige ‘Mamma Irma’ van Remo Perrotti, een prent over de laatste ‘barakkenitalianen’ van de Limburgse mijnstreek: een prachtige ode aan Perrotti’s overleden moeder Irma, aan de oude zanger Antonio Magistro en aan een hele generatie geëmigreerde/geïmmigreerde Italianen.

Remo Perrotti (u kent hem ongetwijfeld nog als het ‘Sjamayee!’-mannetje uit ‘Het Huis Van Wantrouwen’) werd door het overlijden van zijn moeder Irma brutaal met de neus op de feiten gedrukt. Niet alleen verloor hij iemand die hem uiterst dierbaar was, het werd hem ook duidelijk dat met zijn moeder een hele generatie immigranten langzaam aan het verdwijnen is.

Een generatie die bestond uit mensen zoals Antonio Magistro: een bejaarde maar nog zéér flamboyante ex-mijnwerker uit de cité, die eigenlijk alleen maar wil zingen, zingen en nog méér zingen. Drie jaar lang volgde Perrotti deze unieke man: in zijn stamcafé, een pintje drinkend met zijn makker Cyc. Thuis, op zijn eentje in zijn armtierige garage annex keuken. Hulpbehoevend in de kliniek. Maar ook zijn ultieme moment de gloire belevend, met een optreden in een broeierige, stampvolle Houthalense zaal vol Italo-Belgen.

‘Mamma Irma’ is een soms rauwe en confronterende, maar altijd liefdevolle en warm-menselijke prent over wat er geworden is van de hoop, de dromen en de keuzes van een generatie migranten. Niet te missen!

Deze voorstelling vindt plaats in aanwezigheid van de regisseur en de volledige filmcrew. Met a capella gezongen livemuziek van Vincenzo Petrelli, die ook in de film te zien en te horen is!
[ninja_form id=7]