Beppe Grillo wil vriendje worden van Verhofstadt

Movimento Cinque Stelle, de partij van komiek Beppe Grillo, wil voortaan deel uitmaken van ALDE, de liberale fractie in het Europees parlement. Fractieleider van ALDE is Guy Verhofstadt.

M5S vormt tot vandaag een aparte fractie samen met de Britse UKIP van Nigel Farage (je weet wel, hij noemde Europees president Herman Van Rompuy een dweil). Na de Brexit zal UKIP nu eenmaal verplicht het Europees halfrond moeten verlaten, en daarom is M5S nu op zoek naar een nieuwe fractie om deel van uit te maken. Liefst 78% van de uitgebrachte stemmen waren voor toetreding tot ALDE.

Vraag is maar of ALDE blij is met deze uitzonderlijke aandacht vanwege M5S. Het zou inderdaad betekenen dat de liberale fractie wordt uitgebreid met 17 zetels. Maar misschien haal je ook het paard van Troje binnen met een onberekenbaar man als Grillo, die niet bepaald pro-Europese standpunten inneemt en nogal “grillig” met zijn standpunten omgaat.

Wordt vervolgd de komende maanden…

Over steven 44 Artikelen
Steven Van Raemdonck is één van de oprichters van Taste Italy vzw, en neemt de voorzittersfunctie van de vereniging waar.
Contact: Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*